Almásfüzitői Sporthorgász Egyesület


A tartalomhoz

Töltött csuka

Nem csak Hölgyeknek

Hozzávalók:

  • 1 kg tisztított csuka
  • 8 g só
  • 5 dkg vaj
  • 1 csokor petrezselyem
  • 5 g őrölt bors
  • 2 zsemle
  • 2 tojás
  • 10 dkg gomba
  • 30 dkg héjában főtt burgonya
  • 10 dkg cékla
  • 5 dkg reszelt ecetes torma


Elkészítés:

A halat megsózzuk, és hűtőbe tesszük.
A gombát felkockázzuk, a petrezselymet felaprítjuk majd mindkettőt vajon megpirítjuk. Rászórjuk a borsot és a sót.
A zsemléket beáztatjuk, kinyomkodjuk, majd összekeverjük a tojással és a gombával. Megtöltjük vele a halat, majd a nyílást bezárjuk, és tepsibe tesszük.
A burgonyát meghámozzuk, félbevágjuk, és a hal mellé rendezzük. Olvasztott vajat csorgatunk rá, és közepes hőmérsékleten megsütjük.
A céklát elkeverjük a tormával, és hűtőbe tesszük.
A kész halat felszeleteljük, a burgonyával és a tormás mártással tálaljuk.


Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenübe