Almásfüzitői Sporthorgász Egyesület


A tartalomhoz

Bakonyi ponty

Nem csak Hölgyeknek

Hozzávalók:

  • 2 kg ponty
  • 45 dkg gomba
  • 15 dkg füstölt szalonna
  • 20 dkg hagyma
  • 10 dkg liszt
  • 5 dl tejföl


Elkészítés:

A pontyot megtisztítjuk, majd kifilézzük és felszeleteljük. A csontokat, a fejet és a farkat egy lábosba tesszük, sózzuk, majd felengedjük vízzel, és kb. egy órát főzzük. Ezután leszűrjük, és félretesszük. Eközben a halszeleteket lisztbe forgatjuk, olajon mindkét felüket megsütjük. A visszamaradt zsiradékban megpirítjuk a felaprózott hagymát, majd hozzáadjuk a szeletekre vágott gombát, és puhára pároljuk. Közben pirospaprikát szórunk rá, és hozzáadjuk a halalaplevet. Miután felforrt, behabarjuk egy tejfölös rántással, majd az egészet a sült halakra öntjük. Így tovább pároljuk még egy darabig. Végül ízlés szerint galuskával vagy csuszatésztával kínáljuk.



Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenübe