Almásfüzitői Sporthorgász Egyesület


A tartalomhoz

Csuka fehérmártásban

Nem csak Hölgyeknek

Hozzávalók:

  • 1,5 kg csuka
  • 5 dkg vaj
  • 3,5 dkg liszt
  • 5 dl húsleves
  • 15 dkg gomba
  • 1 ek. kapribogyó
  • 2 szardella
  • 1 tojássárgája
  • 2 ek. tejszín
  • ecet
  • fehérbor
  • só, bors


Elkészítés:

A felszeletelt halra ecetet öntünk, fél órát állni hagyjuk, majd megsózzuk és 2 kanál vajon kb. 20 percig pirítjuk. A felszeletelt gombát a maradék vajon megpirítjuk, majd a vajból és lisztből készített rántáshoz adjuk, felöntjük a levessel, és 5 percig forraljuk. Hozzáadjuk a szardellát, a kapribogyót és a tojássárgáját is, majd felöntjük a tejszínnel. sózzuk, borsozzuk, néhány perccel később a bort is beleöntjük, majd ezzel meglocsolva kínáljuk a halat.


Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenübe