Almásfüzitői Sporthorgász Egyesület


A tartalomhoz

Körösi tejfölös pontypaprikás

Nem csak Hölgyeknek

Hozzávalók:

  • 80 dkg pontyfilé
  • 8 dkg vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 dkg só
  • 1 dkg csemege pirospaprika
  • 1 dkg törött fekete bors
  • 3-4 fej csiperkegomba
  • 1 babérlevél
  • 1 dl tejföl
  • 1 száraz cseresznyepaprika


Elkészítés:

A felaprózott hagymát az olajban megpirítjuk, majd beletesszük a felszeletelt halat, és így pároljuk. Pár perc múlva hozzáadjuk az összepréselt fokhagymát, a babérlevelet, a cseresznyepaprikát és a fűszereket. Az egészet alaposan elkeverjük, majd a gomba háromnegyedét is beletesszük. Kevés vizet öntünk alá, majd teljesen puhára főzzük. Eközben a megmaradt gombát megpároljuk, majd ezzel és galuskával tálaljuk a halat


Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenübe