Almásfüzitői Sporthorgász Egyesület


A tartalomhoz

Halas palacsinta

Nem csak Hölgyeknek

Hozzávalók:

  • 1 dl tej
  • 1,5 l ásványvíz
  • 50 dkg liszt
  • 1 dl joghurt
  • 5 tojássárgája
  • 30 dkg pontyfilé
  • 1 kk citromlé
  • 1 kk fehér bors
  • 4 tojás
  • 10 dkg morzsa
  • 4 dl olaj


Elkészítés:

A lisztből, 3 tojássárgából, tejből, ásványvízből, sóból palacsintatésztát készítünk, és megsütjük. A halat feldaraboljuk, fűszeres citromlében megpároljuk, majd ledaráljuk, hozzáadjuk a joghurtot, maradék tojássárgákat és megtöltjük vele a palacsintákat. Széleiket behajtjuk, és lisztbe, majd tojásba, végül morzsába panírozzuk, és megsütjük őket. Mártást készítünk:
6 ek majonézből, 3 ek tejfölből, 3 kk citromléből és 1 kk kaporból, fehér borsból. Leöntjük vele a palacsintákat


Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenübe