Almásfüzitői Sporthorgász Egyesület


A tartalomhoz

Csuka gombával

Nem csak Hölgyeknek

Hozzávalók:

  • csuka
  • vegyes zöldség
  • 2 dl fehérbor
  • gomba
  • petrezselyem
  • só, bors
  • liszt
  • 2 dl tejszín
  • 2 tojássárga


Elkészítés:

A hal fejét levágjuk, a vegyes zöldséggel együtt lábosba tesszük, és levest főzünk belőle. A húsát kifilézzük, majd kivajazott tepsibe tesszük. Felöntjük a borral és kevés hallével, majd a külön megpirított gombaszeleteket hozzászórjuk. Sózzuk, borsozzuk, a petrezselyemmel ízesítjük, majd az egészet puhára pároljuk. Eközben a tejszínt a tojássárgájával behabarjuk, majd a liszttel megszórt halra öntjük az egészet. Néhány kanál bort is belekeverünk, így még egyszer felforraljuk, majd petrezselymes burgonyával kínáljuk.


Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenübe