Almásfüzitői Sporthorgász Egyesület


A tartalomhoz

Csukapörkölt

Nem csak Hölgyeknek

Hozzávalók:

  • 1,5 kg csuka
  • zsír
  • 2 fej hagyma
  • 1 zöldpaprika
  • pirospaprika
  • babérlevél
  • 2 gerezd fokhagyma
  • só, bors
  • fél paradicsom
  • 1 ek. zsírtalan lecsó
  • ételízesítő
  • piros arany
  • őrölt köménymag


Elkészítés:

Kétujjnyi vastag szeletekre vágjuk a halat és hagyjuk sóban állni. Bográcsban apróra vágott hagymát és zöldpaprikát pirítunk, megszórjuk pirospaprikával és felöntjük vízzel. Mikor felforr, beletesszük a haldarabokat, babérlevelet, fokhagymát, ételízesítőt, borsot, fél paradicsomot és a piros aranyat. Felöntjük vízzel és fedő alatt főzzük. Levétel előtt köménymaggal megszórjuk.


Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenübe