Almásfüzitői Sporthorgász Egyesület


A tartalomhoz

Balatoni csuka

Nem csak Hölgyeknek

Hozzávalók:

  • csuka
  • só, bor
  • Balatoni vörösbor
  • sárgarépa. fehérgyökér
  • babérlevél, lestyán
  • gomba
  • szalonna
  • vöröshagyma
  • pirospaprika
  • tejföl


Elkészítés:

A halfilét sózzuk, borsozzuk, majd a vörösborba pácoljuk 3-4 órán keresztül. Ezután hozzáadjuk a felkarikázott répát és gyökeret, a babérlevet és a lestyánt, majd főzni kezdjük. Eközben a felszeletelt gombát a felaprózott szalonnával és hagymával megpirítjuk, borsozzuk, paprikázzuk, majd a tejföllel besűrűsítjük. Végül a halat kapros-túrós galuskával kínáljuk, és a mártással meglocsolva tálaljuk.


Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenübe